Diensten

Greengarden - Aanleg en onderhoud

Om een tuin te laten stralen en ten volle tot recht te laten komen, moet hij onderhouden worden. Daarom kan je als particulier of als bedrijf bij ons terecht voor ondersteuning op het vlak van tuinonderhoud. Wij staan in voor het volledig onderhoud van de tuin. Dit kan gaan om het maaien en sproeien van onkruid in het gazon en het wieden van onkruid in de borders. Wij voorzien ook bemesting van de beplanting en van het gazon. Indien de klant dit wenst kunnen we in het voorjaar ook het gazon verticuteren.

Het snoeien van bomen lijkt eenvoudig. Takken van bomen afzagen kan iedereen. Maar door een gebrek aan kennis over de boomsoort worden er soms mooie en waardevolle bomen onherstelbaar verminkt. Hierdoor kan een gezonde boom snel een mogelijk gevaarlijke probleemboom worden en mag deze na enkele jaren dan geveld worden. Wij snoeien op de manier die voor de boom het minst belastend is, met kennis over de noden van de boom en hoe deze zich het best en het snelst hersteld.

Een haag moet regelmatig en goed geschoren worden om mooi dicht en “vol” te komen. Vooral in de beginjaren na de aanplant is het zeer belangrijk om de haag voldoende bij te knippen. Afhankelijk van de soort haag ik het aan te raden dit 2 x per jaar te scheren. Wij nemen ook alle scheerafval mee.

De winter is een seizoen waarin niets lijkt te gebeuren in de tuin: er is weinig groen te zien en ook de meeste planten bloeien niet. Toch is niets is minder waar. Juist in de winter is het belangrijk om de tuin goed te onderhouden, zodat je er in het voorjaar weer van kunt genieten. Er zijn verschillende werkzaamheden die in de tuin uitgevoerd kunnen worden, van het snoeien van heesters tot het beschermen van verschillende planten. Het verschilt per struik of boom wanneer deze gesnoeid moet worden. Er zijn een aantal soorten die juist in de winter gesnoeid moeten worden, zodat deze in het voorjaar weer mooi kunnen bloeien. Andere soorten mogen juist niet in de winter gesnoeid omdat deze kunnen invriezen of dat je de bloemen weg snoeit. Ook het teveel aan bladafval kan en mag verwijderd worden. Ook kan het aan te raden zijn van het gazon te bekalken. Wil je weten wat wij voor je tuin kunnen doen zodat deze er in het voorjaar weer mooi bij staat? Neem contact met ons op.

Bij Green Garden kan je ook terecht voor het planten van bomen en heesters. Wil je een nieuwe haag of een nieuwe border aanplanten dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na samenspraak met de klant kunnen we overgaan welke planten of bomen het best geschikt zijn. Wij kunnen of proberen aan alle wensen van de klant te voldoen. Ook leveren wij planten bij u aan huis zodat u indien u dit zelf wenst ze ook zelf kan planten.

Wij kunnen uw gras op verschillende manieren aanleggen, door graszaad in te zaaien of door graszoden te leggen. Maak voor jezelf de keuze, ofwel met graszoden of graszaad het gazon aan te leggen. Bedenk van tevoren waarvoor je het gazon wil gebruiken. Is het bijvoorbeeld voor de kinderen, gebruik dan graszoden of graszaad van een sterke grassoort. Een gazon aanleggen met graszoden of zaad? Het resultaat is hetzelfde. Graszoden zijn iets duurder in aankoop maar leveren snel een mooie frisgroene grasmat op. Het gras is na 4 weken al beloopbaar in het voorjaar in de winter duurt het langer . Bij een grasmat van zaad moet je eerst wachten tot het gras opkomt en vervolgens twee tot drie maanden wachten voor je er op mag lopen. Ook kan het gebeuren dat er dan nog bij gezaaid moet worden. Bij zaaien kan het ook gebeuren dat er onkruidgroei in voorkomt bij grasmatten heb je dit niet. Wil je werken met zoden of zaad , het eindresultaat is hetzelfde alleen duurt het bij zaaien veel langer voor je er op kan lopen . Het gras is na enkele weken al beloopbaar. Bij een grasveld van zaad moet je eerst wachten tot het gras opkomt en vervolgens twee tot drie maanden wachten voor je er op mag lopen.

Tijdens een plaats bezoek en vrijblijvend gesprek worden al uw wensen zorgvuldig genoteerd. Belangrijk voor ons is dat uw tuin een verlengde wordt van uw woning zodat u zich in elk seizoen comfortabel ‘thuis’ kan voelen. Naast de sfeer en het esthetische speelt ook de functionaliteit een grote rol. Waar wilt u wanneer vertoeven, hoe groot mag uw terras, vijver en gazon zijn, hoe breed moet de oprit zijn, heeft u behoefte aan extra parkeerruimte, welke materialen passen het best bij uw woning, wilt u weinig onderhoud of experimenteert u zelf graag met planten? Wenst u een moestuin of liever niet? Al uw wensen komen aan bod! Bij de tuinaanleg werken we enkel met kwalitatieve planten en struiken. Neem contact met uw vragen en wensen. Wij staan graag tot uw dienst.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze bovenvermelde diensten, aarzel zeker niet ons te bellen of te mailen.

Verstuur ons een bericht